Stimulerer språket

Skrive av Judith Sørhus Litlehamar.

Fleirspråkleg ordleik og språkstimulering er ein del av kvardagen i Førresfjorden barnehage. (illustrasjonsfoto: Ingrid Hillestad).

I Førresfjorden barnehage snakkar dei mange språk. Fleirspråkleg ordleik og språkstimulering er ein del av kvardagen.

Nynorsk frå skulestart

Skrive av Irene Garnes Hareide.

Lærar Marit Bergheim Lyhammer ved Søre Fusa oppvekstsenter har ei spesiell tru på å bruke poetiske tekstar i språkarbeid med dei yngste. – Elevane lærer mykje av det, og det er ein svært god måte å jobbe på for å byggje opp språkleg medvit, forklarer ho. (Foto:Irene Garnes Hareid)

Det er samlingsstund for første og andre klasse ved Søre Fusa oppvekstsenter. Fem gutar og sju jenter sit på låge trebenkar med blikket vendt mot lærar Marit Bergheim Lyhammer. Marit held opp ein blå plakat med eit dikt om månen, som er skrive av Halldis Moren Vesaas. – Kan vi ikkje lese det sånn hakkete? spør ein av elevane. – Jau, men først tek vi det med vanleg stemme og på vanleg måte, svarer Marit. Og så les dei i kor:

Stiftinga Pirion v/Filter design & kommunikasjon , Sandsvegen 134, 4230 Sand 52 79 04 84 Denne e-postadressa er beskytta mot program som samlar e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne sjå den. Org.nr 983 173 276 Nettstad levert av Filter design & kommunikasjon